• Leu / EUR4.7790
  • Leu / GBP5.6586
  • Leu / USD4.3101
Eveniment

Reacţia directorului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca după tragedia de azi: O asistentă era la doi metri, s-a întâmplat extrem de rapid

Reacţia directorului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca după tragedia de azi: O asistentă era la doi metri, s-a întâmplat extrem de rapid
18.08.2019, 10:03 4781

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, susţine că una dintre asistentele care era de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea şi că faptele s-au derulat extrem de rapid.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalaşcu, susţine că bărbatul de 38 de ani, care a atacat şi a făcut 13 victime printre pacienţii spitalului, fusese internat cu o patologie etanolică în noaptea de 15 spre 16 august. El a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluţie.

Directorul susţine că în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când a avut loc agresiunea, erau de serviciu medicul de gardă, şapte asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoşi, care deservesc în principal sectorul de supraveghere continuă.

„Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Era medicul de gardă, şapte asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoşi. Avem si doi paznici, dar erau la poartă şi în curte”, a spus, pentru MEDIAFAX, Viorica Mihalaşcu.

Aceasta susţine că una dintre asistente era în apropierea saloanelor în acre a avut loc agresiunea.

„Una dintre asistente se afla la aproximativ doi metri de saloane. În momentul în care şi-a dat seama că este nevoie de intervenţie, pentru că lucrurile s-au derulat extrem de repede, deja faptele erau consumate”, a declarat Viorica Mihalaşcu.

Ea a precizat bărbat de 38 de ani şi-a agresat colegii de salon şi femeile dintr-un salon vecin. „În total au fost 13 victime, dintre care trei au decedat la noi la spital şi una în UPU a Spitalului Judeţean. Alte trei victime cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi şase cu traumatisme cranio-cerrebrale sau faciale minore”, a mai spus directorul spitalului.

Poliţiştii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliţiei.

CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7790
Diferență: 0,0084
Ieri: 4.7786
Azi: 4.3101
Diferență: 0,0139
Ieri: 4.3095
Azi: 5.6586
Diferență: 0,5169
Ieri: 5.6295
Azi: 4.4487
Diferență: 0,2456
Ieri: 4.4378