Eveniment

Reacţia liderului USR Dan Barna după demiterea ministrului Justiţiei: Florin Cîţu a arătat că nu poate conduce nimic, trebuie să plece

Reacţia liderului USR Dan Barna după demiterea...

Autor: Dorin Oancea

01.09.2021, 21:48 1219

Premierul Florin Cîţu a arătat că nu poate conduce nimic şi trebuie să plece, a scris pe Facebook liderul USRPLUS Dan Barna, după de prin-ministrul a anunţat revocarea ministrului Justiţiei Stelian Ion (USRPLUS)

„Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor. „Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu: desfiinţarea secţiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a declarat Florin Cîţu, care a spus că va numi la Justiţie un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliţiei despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să şantajeze, care să nu înţeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunităţi, ci despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noştri de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăigat Câţu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi vom depăşi acest moment”, a mai spus premierul.

Disputele au apărut miercuri în şedinţa de Guvern, care a fost întreruptă la prânz. Reluarea acesteia a fost programată pentru ora 19.00. Motivul suspendării l-a reprezentat intenţia premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanţii USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliţie şi au transmis că nu vor participa la şedinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO