Reacţia lui Cioloş după ce Kovesi a fost invitată să intre în USR: Un proiect al Dreptei trebuie să aibă obiective, nu persoane

11 iul 2018 Autor: Ana Petrescu

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la invitaţia USR de a intra în partid lansată Laurei Codruţa Kovesi, că "magistraţii nu fac politică" şi că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoană sau alta". 

"Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămîne procuror, subiectul a fost închis pentru că statul magistraţilor este clar şi neechivoc. Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forţelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi a unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecinţa a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică", a declarat, miercuri pentru MEDIADAX, fostul prim-ministru Dacian Cioloş, actual lider al partidului Mişcarea România Împreună.

Acesta a adăugat că relaţia cu USR nu doar că va continua, dar se va şi consolida.

"Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune şi pe obiective comune de construcţie care vizează viitorul României. Pe aceste baze relaţia va continua şi se va consolida", a completat Cioloş pentru MEDIAFAX.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale. El a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruţa Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Şeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

CSM a decis, miercuri, ca fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să îşi continue activitate la DIICOT Sibiu, în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

 
Cuvinte cheie:
CIOLOŞ
, KOVESI
, USR
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide