Eveniment

Reacţia lui Dacian Cioloş după ce USR l-a propus premier: De acum mingea este în terenul domnului preşedinte

Reacţia lui Dacian Cioloş după ce USR l-a propus...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.10.2021, 15:22 90

De acum înainte mingea este în terenul preşedintelui Klaus Iohannis, spune Dacian Cioloş, după ce USR l-a propus pentru funcţia de premier: „Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios”.

„România are nevoie de guvernare. (...) USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate, dar avem şi o propunere de premier, în persoana preşedintelui USR. I-am spus că aceată propunere este una foarte serioasă şi că suntem gata să ne asumăm acest rol. (...) Domnul preşedinte ne-a spus că nu a primit nicio altă propunere, că pare că partidele fug e această responsabilitate. Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este în terenul domnului preşedinte. Decizia este la dânsul”, spune Dacian Cioloş.

El relatează că Iohannis le-a spus că este „surprins neplăcut” că nu au existat consultări între partide.

Cioloş afimă că, în prezent, coaliţia este încă în vigoare, petru că nu a fost denunţată de niciunul dintre cei trei parteneri.

„Dacă preşedintele va face această propunere şi va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuţii cu partenerii de coaliţie. Dar noi am avut intenţia asta (de a discuta cu liderii PNL şi UDMR - n.r.) şi până acum. Eu am dat un semnal preşedintelui PNL pentru a avea o discuţie. Probabil că PNL nu a fost pregătit pentru o discuţie”, adaugă Dacian Cioloş.

De asemenea, el spune că preşedintele Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor şi nu le-a spus că nu-şi doreşte ca USR să mai fie la guvernare.

„A avut în introducere o menţiune, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat că nu am putut să funcţionăm cu decizii în cadrul coaliţiei”, conchide liderul USR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO