Eveniment

Reacţia lui Donald Trump la scrisoarea anonimă a unui oficial, publicată în NY Times: TRĂDARE!

Reacţia lui Donald Trump la scrisoarea anonimă a unui...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

06.09.2018, 11:48 686

Donald Trump şi-a exprimat opinia faţă de scrisoare în cadrul unui eveniment public şi printr-un mesaj postat pe Twitter.

Acesta a numit articolul publicat de NY Times „un editorial lipsit de curaj”.

„Acest aşa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eşuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicaţia NY Times trebuie, din motive de securitate naţională, să îl predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Iniţial, preşedintele american a postat un mesaj simplu, „TRĂDARE?”.

„Ei nu îl plac pe Donald Trump şi mie nu îmi place de ei deoarece sunt oameni lipsiţi de sinceritate”, a declarat preşedintele în cadrul unui eveniment public.

„Avem pe cineva în cadrul a ceea ce eu numesc eşuatul New York Times care vorbeşte despre cum face parte din rezistenţa din cadrul Administraţiei Trump- cu aşa ceva avem de-a face”, a adăugat Trump.

Consilierii prezidenţiali ai lui Donald Trump i-au spus că această persoană face parte din „cei care scurg informaţii” în presă în fiecare zi. Consilierii consideră că persoana care a scris scrisoarea este cineva care lucrează în Administraţie, dar nu în Casa Albă propriu-zis.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care critică scrisoarea anonimă şi autorul acesteia.

„Individul care se află în spatele scrisorii a ales să trădeze, în loc să susţină preşedintele ales al Statelor Unite. Acesta nu pune ţara pe primul loc, ci pe el însuşi, îşi pune ego-ul înainte de dorinţa americanilor. Acest laş ar trebui să facă lucrul corect şi să demisioneze”, a declarat Sanders.

Conform purtătorului de cuvânt, publicaţia a acţionat iresponsabil.

„Suntem dezamăgiţi, dar nu surprinşi de alegerea ziarului de a publica editorialul patetic şi nechibzuit. Publicaţia a atins o nouă limită de jos, şi ar trebui să îşi ceară scuze”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al publicaţiei New York Times a răspuns criticilor aduse.

„Suntem incredibil de mândri că am publicat acest articol, care adaugă o valoare semnificativă înţelegerii publicului asupra a ceea ce se întâmplă în Administraţia Trump, venit de la o persoană care prin poziţia sa cunoaşte ce se întâmplă”, a declarat Eileen Murphy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO