• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Eveniment

Reacţia lui Florin Cîţu la protestele minerilor: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

Reacţia lui Florin Cîţu la protestele minerilor: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

Autor: Mediafax

22.02.2021, 10:49 93

Premierul Florin Cîţu spune că îi înţelege de minerii care protestează şi caută soluţii, dar soluţia aleasă de aceştia nu rezolvă problemele. El că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor şi transmite şi un mesaj: „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”.

„Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluţia aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni. În acelaşi timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, spune Florin Cîţu.

El acuză că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor.

„Se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni, tot din aceeaşi categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor şi bucureştenilor: Nu voi permitre niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, avertizează premierul

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: