Eveniment

Reacţia lui Ludovic Orban după revocarea lui Kovesi: Preşedintele a ales interesul României. Exista riscul declanşării unor tulburări sociale

Reacţia lui Ludovic Orban după revocarea lui Kovesi:...

Autor: Diana Grigore

09.07.2018, 14:32 653

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea DNA, că şeful statului a  a ales interesul României, în caz contrar exista riscul declanşării unor tulburări sociale.

”Preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României, a ales interesul României, pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naştere la diviziune şi la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume şi să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

El a adăugat că preşedintele Iohannis "a fost, este şi va fi un susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei Justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euroatlantice a României şi al susţinerii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români".

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, la o lună după decizia CCR care îl obliga pe şeful statului la o astfel de acţiune, Anunţul fiind făcut, la Palatul Cotroceni, de către purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO