Eveniment

Reacţia lui Marcel Ciolacu după scandalul din Parlament: Matematic, PSD a pierdut majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi astăzi

Reacţia lui Marcel Ciolacu după scandalul din...

Autor: Diana Grigore

02.10.2019, 16:00 1491

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, ordinea ne zi pentru citirea moţiunii de cenzură neputând fi adoptată în plenul de miercuri. El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia.

„Matematic s-a pierdut majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi azi”, a declarat Marcel Ciolacu, după şedinţa Parlamentului, în care trebuia să fie citită moţiunea de cenzură.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că Viorica Dăncilă nu ar trebui să demisioneze în aceste condiţii.

„Nu, dărâmarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură. Ăsta a fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul a plecat când va trece moţiunea”, a afirmat Ciolacu.

Moţiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă.

Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare şi posibil o nouă şedinţă a Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO