Eveniment

Reacţia lui Mihăilescu despre acuzaţiile în cazul Microsoft: E o situaţie perfectă, pentru toată lumea

Reacţia lui Mihăilescu despre acuzaţiile în cazul...

Autor: Valentina Postelnicu

13.10.2014, 15:22 242

Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu a declarat la ieşirea din Comisia juridică că nu doreşte să facă declaraţii.

”Dumneavoastră, toată ziua mă comentaţi, aşa că nu mai are rost să vin eu la cadru. Nu am ce să spun, deocamdată”, le-a spus Mihăilescu jurnaliştilor.

El nu a dorit să comenteze nici acuzaţiile care i se aduc în dosar. ”Dacă aş fi luat la cunoştinţă de o filă, aş fi putut să vă spun. Eu nu ştiu nimic, decât ce comentaţi dumneavoastră”, a mai spus Mihăilescu.

Şerban Mihăilescu a spus că va fi chemat, ca şi Ecaterina Andronescu, să studieze acest dosar în comisie.

Întrebat când va veni la comisie, Şerban Mihăilescu a răspuns: ”Când mă sună dânşii”. El a adăugat că va veni cu avocat, pentru că aceasta este procedura.

Despre situaţia în care se află, Mihălescu a răspuns: ”E perfectă. E o situaţie prfectă, pentru toată lumea. Nu e niciun fel de problemă”.

La rândul său, senatorul PDL Alin Tişe, membru al Comisiei juridice, a declarat că reprezentanţii opoziţiei au votat pentru respectarea termenului decis de Biroul Permanrnt, ca până joi să se dea votul final în cazul începerii urmăririi penale, dar majoritatea a propus amânarea cu două săptămâni.

Votul în Comisia juridică a fost de şase la cinci, potrivit senatorului PDL.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), a declarat, luni, că doi senatori PSD au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii privind ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, propunerea fiind aprobată din vot.

Preşedintele comisiei a precizat că motivaţia pentru solicitarea acestei amânări a fost numărul mare de documente de studiat.

Boboc a precizat că a propus în comisie termenul de 15 octombrie pentru un vot pe cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, precizând că, în opinia sa, există timp până atunci pentru studierea dosarelor.

”Din păcate, propunerea mea nu a întrunit voturile colegilor din comisie şi propunerea unui alt coleg a fost de a amâna două săptămâni. Voi informa în legătură cu acest subiect şi Biroul Permanent. Nu înţeleg de ce trebuie să tergiversăm problema aceasta”, a spus Boboc.

El a declarat că, deşi dosarele sunt mari, senatorii jurişti nu se propunţă asupra fondului problemei.

Preşedintele Comisiei juridice a mai declarat că membrii comisiei au început să studieze o parte din dosare precum şi referatul parchetului.

”De aici încolo va fi studiu individual”, a completat Boboc.

Despre faptul că documentele nu erau numerotate, Cătălin Boboc a spus: ”Cei de la Ministerul Justiţiei nu au respectat, să spunem, în tocmai procedura în sensul că nu fiecare pagină este numerotată şi nu scrie pe ea cine anume şi-o asumă şi nu e conformă cu originalul, sau cel puţin nu scrie pe ea treaba aceasta”.

El a adăugat că, din acest punct de vedere, nu crede că sunt probleme şi a menţionat că dosarele au fost deschise în faţa membrilor comisiei.

”O parte dintre dosare s-au deschis”, a continuat Boboc şi a ţinut să precizeze că membrii comisiei ”nu le-au şi citit”.

”Sper ca reprezentanţii Ministerului Justiţiei să vină cât mai repede, noi am cerut acest lucru de la ora 11.00 şi o să merg acum în birou să fac şi o adresă oficială”, a mai spus Boboc.

El a explicat că, între timp, dosarele au fost resigilate, astfel că deocamdată nu mai pot fi studiate de membrii comisiei.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului, că s-au resigilat dosarele primite de la parchet, deoarece membrii comisiei au constatat că documentele nu erau numerotate.

Întrebată ce s-a întâmplat în şedinţa comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”.

Andronescu a mai spus că este ”revoltată pentru că trăieşte un asemenea moment”.

Senatorul PDL Alin Tişe, membru al Comisiei juridice, a anunţat că s-a amânat cu două săptămâni studierea dosarelor.

Potrivit membrilor Comisiei juridice, dosarele au fost resigilate şi se aşteaptă ca o persoană de la Ministerul Justiţiei sau de la DNA să vină şi să numeroteze documentele.

Senatorii Ecaterina Andronescu (PSD) şi Şerban Mihăilescu (UNPR) au fost prezenţi, luni, la şedinţa Comisiei juridice.

DNA solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani şi senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, după şedinţa Biroului Permanent, că referatul DNA şi copiile materialului probator în cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridică, care ar termen 15 zile calendaristice să facă raport.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, săptămâna trecută, că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO