Eveniment

Reacţia lui Nicuşor Dan după discuţiile din USR legate de susţinerea sa la Primăria Capitalei

Reacţia lui Nicuşor Dan după discuţiile din USR...

Autor: Departamentul Politic

03.10.2019, 16:02 200

Nicuşor Dan, care candidează independent pentru Primăria Capitalei, a declarat că regretă faptul că decizia sa a creat disensiuni în USR, precizând că i-ar fi plăcut să aibă deja susţinerea partidului pe care l-a fondat, precum şi a altor formaţiuni din opoziţie în această competiţie.

„Îmi pare rău că s-a pornit această vâlvătaie internă într-un partid care acum este angrenat în nişte alegeri prezidenţiale. Dacă e ceva ce pot eu să fac, să dialoghez cu o parte sau cu alta, sunt gata să o fac. Eu sunt un independent care candidează, care a cerut sprijinul partidelor de Opoziţie, inclusiv USR-ul, mi-ar fi plăcut să am o decizie în acest sens mai repede, dar o să-mi continui campania şi o să continui să vorbesc despre proiectele pe care le am pentru Bucureşti”, a afirmat Nicuşor Dan, joi, la RFI.

Acesta a adăugat că statul din prezent al USR permite partidului să susţină un candidat independent la Primăria Capitalei.

„În privinţa a ceea ce a comunicat USR-ul, ei nu au vorbit de o schimbare de statut, ci de o interpretare, o clarificare a statutului, pe care să o facă Comitetul Politic (...). Pe chestiunea asta, în timpul acelei consultări a membrilor USR Bucureşti, a existat o opinie semnată de opt jurişti din USR, parlamentari jurişti (...) şi alţi jurişti care au lucrat de-a lungul timpului în USR şi care toţi au spus că Statutul permite susţinerea unui independent”, a explicat Nicuşor Dan.

„Eu nu pot să spun aşa ceva. Eu pur şi simplu sunt un independent care a cerut susţinerea unui partid care funcţionează pe principii democratice şi care o să ia decizia asta sau nu prin organismele sale statutare”, a explicat Dan, chestionat dacă are impresia că ar fi împiedicat din USR pentru candidatura la Primăria Generală.

Întrebat dacă, în opinia sa are susţinerea lui Dan Barna, Nicuşor Dan a răspuns: „Eu ştiu ce a spus în vara lui 2017, după ce eu am ieşit din USR, a spus că el vrea ca USR-ul să mă susţină, fie că mă voi întoarce în USR, fie că voi candida ca independent şi eu cred că e o persoană care se ţine de cuvânt”.​

USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formaţiunea să poată susţine şi candidaţi independenţi la alegeri, respectiv pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susţine ideea unui candidat unic al Opoziţiei pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO