Eveniment

Reacţia Ministrului Economiei la atacul lui Marcel Ciolacu. Ce spune Năsui după ameintarea cu moţiunea de cenzură: Am luat act de anunţul preşedintelui PSD. Nu este nicio problemă

Reacţia Ministrului Economiei la atacul lui Marcel...

Autor: Mediafax

18.02.2021, 11:20 52

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, reacţionează după ce Marcel Ciolacu a anunţat că depune moţiune împotriva lui. Năsui spune că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor. 

„Am luat act de anunţul preşedintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenţia de a depune o moţiune împotriva mea în Parlament. Am văzut şi motivul. Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie şi 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informaţie relevantă pe ea. Aşadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent şi pentru că asta vreau să se întâmple şi cu administraţia din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moţiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziţie de STS”, anunţă Năsui.

Acesta susţine că a vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor şi să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile: „Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi”.

„În altă ordine de idei, în momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunţat imediat. Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunţi. Am cerut oprirea accesului la platformă şi am emis un comunicat legat de această acţiune în aceeaşi zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă şi în arhiva de comunicate a Ministerului. Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie în acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu”, adaugă Năsui.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „există suspiciuni clare de măsluire” în privinţa Măsurii 3 pentru granturi de investiţii şi a anunţat că va depune o moţiune împotriva lui Claudiu Năsui.

„Dl. Năsui... Au depus 27.000 de companii româneşti. A venit un ministru - care e un om de bun simţ, dar funcţia l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviţi ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator şi a putu să intervină într-o procedură de selecţie pe bani europeni. Eu o să depun moţiune şi vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupţie. Presupun că DNA deja s-a autosesizat şi OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, spune la România TV Marcel Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO