Eveniment

Reacţia ministrului Sănătăţii: Nu vorbim de lipsă de capacitate în Bucureşti. Evident că ştie toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica. Nicuşor Dan nu poate să rezolve în mod magic

Reacţia ministrului Sănătăţii: Nu vorbim de lipsă...

Autor: Laura Buciu

29.01.2021, 10:57 532

Spitalul modular Pipera a fost închis în urma deciziei conducerii Spitalului Victor Babeş şi nu sunt probleme în privinţa locurilor pentru pacienţii COVID în Capitală, a spus Vlad Voiculescu. Despre căldura din spitale, spune că a discutat cu Nicuşor Dan, dar nu poate rezolva „totul prin magie”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, la Antena 3, spitalul modular de la Pipera a fost închis pentru că nu mai exista o problemă cu numărul de locuri pentru pacienţii COVID.

„Spitalul din Pipera este închis în urma unei decizii a managementului de la Victor Babeş. La Victor Babeş existau de dimineaţă (vineri dimineaţa – n.r.) peste 60 de locuri libere. Am verificat asta cu managementul de acolo pentru cazul în care pacienţi de la Matei Balş ar trebui să fie transferaţi. Nu vorbim despre o lipsă de capacitate în momentul acesta în Bucureşti. Tocmai de aceea a putut fi închis spitalul modular din Pipera. Referitor la situaţia din spitale, asta nu se poate schimba în mod magic”, a spus Voiculescu.

Întrebat despre existenţa unei aeroterme într-un salon, de la care să fi izbucnit incendiul Voiculescu a spus că „improvizaţiile de orice fel” nu ar trebui să se mai întâmple.

„M-aţi întrebat dacă acolo era un reşou. Cred că lucrurile trebuie diferenţiate şi ar trebui să avem standarde pentru toate spitalele din România şi ar trebui ca improvizaţii de orice fel să nu se mai întâmple. Cel puţin de acum încolo să nu mai avem improvizaţii, asta înseamnă, cum spuneam, oameni profesionişti care să facă lucrurile cum se cuvine la nivelul spitalelor şi mai puţin firme de partid şi mai puţine achiziţii care să ducă spre firme de partid”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a mai spus că este la curent cu problemele cu încălzirea deficitară din spitalele din Bucureşti şi chiar a vorbit cu primarul Nicuşor Dan, dar situaţia nu poate fi rezolvată „prin magie”.

„Evident că am avut aceste discuţii (cu Nicuşor Dan – n.r.) şi discuţiile nu au început de ieri, de astăzi. Evident că ştie toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica. Sunt probleme vechi, care încă nu au fost rezolvate. Chiar săptămânile trecute vorbeam aşa cum bine spuneţi despre problema spitalelor Colentina şi Matei Balş care au rămas fără căldură. Aşa cum bine spuneţi, oamenii s-au gospodărit aşa cum s-a putut. Evident că asta poate duce la nenorociri. (...) Domnul Nicuşor Dan nu poate să rezolve în mod magic. Termoenergetica are probleme ceva mai vechi. În momentul acesta din câte ştiu nu există probleme cu încălzirea”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Patru persoane au murit, vineri dimineaţă, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balş”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO