Eveniment

Reacţia PLUS după demiterea guvernului Orban: Alegerea primarilor în două tururi a fost sacrificată pentru declanşarea alegerilor anticipate

Reacţia PLUS după demiterea guvernului Orban: Alegerea...

Autor: George Nastase

05.02.2020, 17:47 597

PLUS a transmis, miercuri, după demiterea Guvernului Orban prin moţiune de cenzură, că alegerea primarilor în două tururi a fost sacrificată pentru declanşarea alegerilor anticipate.

"Votul de astăzi de la moţiunea de cenzură arată că a fost întemeiată temerea noastră că alegerea primarilor în două tururi este sacrificată pentru declanşarea alegerilor anticipate. Ar fi existat cu siguranţă variante mai bune, dacă s-ar fi dorit. Iar problema putea fi rezolvată demult, încă din noiembrie 2019. Dar partidele aparţinând vechii clase politice au ales, din păcate, în numele românilor.", arata mesajul publicat de PLUS pe Facebook.

PLUS a precizat că niciuna din cele 25 de OUG-uri adoptate marţi seară de Guvernul Orban nu întăreşte democraţia locală şi sunt "toate şansele" ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi după formulă PSD.

"Şi tot vechea clasă politică a decis, ignorând binele românilor şi punând mai presus bunăstarea baronilor locali, ca preşedinţii de consilii judeţene să nu fie aleşi în două tururi. Guvernul Orban a adoptat marţi, într-o şedinţă maraton, 25 de OUG-uri, dar nu şi una care să întărească democraţia locală. Prin urmare, avem toate şansele ca preşedinţii de CJ-uri să fie aleşi după formula PSD, adoptată de Guvernul Dăncilă.", au declarat acestia.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, moţiunea de cenzură initiată de PSD şi UDMR fiind votată de 261 de parlamentari cel mai scor înregistrat vreodată la o moţiune de cenzură. În zilele următoare urmează ca reprezentaţii partidelor politice să meargă cu propuneri de noi premieri pentru consultări cu preşedintele României la Palatul Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO