• Leu / EUR4.7600
  • Leu / GBP5.5029
  • Leu / USD4.2821
Eveniment

Reacţia premierului Dăncilă înaintea Moţiunii de cenzură: Nu cred că moţiunea de cenzură va trece. Sunt în Parlament oameni de bună credinţă

Reacţia premierului Dăncilă înaintea Moţiunii de cenzură: Nu cred că moţiunea de cenzură va trece. Sunt în Parlament oameni de bună credinţă
1 sep 2019 177

Premierul Viorica Dăncilă nu crede că o moţiune de cenzură va trece de votul Parlamentului, spunând că în Legislativ sunt "oameni de bună credinţă" care văd că nu există altă alternativă. Aceasta a spus că în cazul în care Guvernul va cădea, PSD se va "bate" din opoziţie.

"Nu o să plecăm de la guvernare. Unii, care ne dau acum lecţii, şi-au dat demisia la prima adiere de vânt. Eu nu o să-mi dau demisia. Dacă în Parlamentul României se va depune moţiune şi această moţiune va trece, cu toate că eu nu cred, atunci este normal să respecţi votul din Parlamentul României. Dar ne vom bate din opoziţie în această situaţie", a declarat, duminică, liderul PSD Viorica Dăncilă la întâlnirea cu pensionarii social-democraţi.

Aceasta a mai afirmat că un Guvern cu program politic nu poate fi înlocuit cu "nimic" iar atacurile la adversar nu ţin locul programului de guvernare.

"Credinţa mea este că moţiunea nu va trece, că sunt în Parlament oameni de bună credinţă care văd că nu există altă aleternativă, că aşa cum spunea Mihai (Fifor-n.red.) nu putem înlocui un Guvern cu un program politic cu nimic, că atacurile la adversar nu ţin locul unui program de guvernare", a spus Dăncilă.

Premierul a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul şedinţei Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbeşte să meargă în Parlament şi că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziţia trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moţiune.

PNL a anunţat că strânge semnăturile necesare pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban a declarat că după moţiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7600
Diferență: 0,1052
Ieri: 4.7601
Azi: 4.2821
Diferență: 0,2388
Ieri: 4.2726
Azi: 5.5029
Diferență: -0,4505
Ieri: 5.5266
Azi: 4.3275
Diferență: 0,6349
Ieri: 4.3205