• Leu / EUR4.9480
  • Leu / GBP5.6665
  • Leu / USD5.0712
Eveniment

Reacţia preşedintelui Iohannis după ce moţiunea împotriva lui Florin Cîţu a trecut: O golăneală a PSD-ului

Reacţia preşedintelui Iohannis după ce moţiunea împotriva lui Florin Cîţu a trecut: O golăneală a PSD-ului

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, adoptată luni în Senat, ca fiind ”o golăneală a PSD-ului” şi a acuzat ”un grup nemotivat de vesel” l-au jignit pe ministrul de Finanţe.

”În primul rând daţi-mi voie să clasific puţin aşa numită moţiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD-ului. Vă spun şi de ce consider aşa. În primul rând, aşa numita moţiune simplă nu îndeplineşte criteriile din regulamentul Senatului în ce priveşte felul în care se întocmeşte o moţiune simplă. În al doilea rând am putut să observăm, sper, majoritatea, cu indignare, cum fostul ministru al Finanţelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel, de senatori PSD, trecând prin faţă sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanţelor într-un mod incalificabil în faţa camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenţionată şi nu un derapaj birocratic”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, ”pe care l-au ales probabil că să fie cuminte şi să nu îi împiedice pe pesedişti”, ar fi putut să oprească acest demers ”inoportun”.

”Aşadar consider că este o ieşire incorectă, inadmisibila pe care a avut-o PSD în Senat, inoportună. De aici însă putem să tragem câteva învăţăminte importante. Primul lucru ar fi că pentru PSD, în continuare, tot ce nu este PSD şi tot ce nu serveşte direct pesediştii, nu este bun şi trebuie jignit şi arătat cu degetul. Este o atitudine pe care am clasificat-o, în campanie, drept nedemocratică, o atitudine de partid nereformat, o atitudine care arată dispreţ pentru, chiar instituţiile democratice şi un dispreţ profund pentru români, trebuie să o spun şi de dată această”, a adăugat şeful statului.

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu.

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9480
Diferență: -0,0202
Ieri: 4.9490
Azi: 5.0712
Diferență: 0,4815
Ieri: 5.0469
Azi: 5.6665
Diferență: 0,5287
Ieri: 5.6367
Azi: 5.1139
Diferență: -0,9932
Ieri: 5.1652