Eveniment

Reacţia presei din Islanda după ce s-a aflat că nordicii vor juca împotriva României barajul de EURO

Reacţia presei din Islanda după ce s-a aflat că nordicii vor juca împotriva României barajul de EURO
22.11.2019, 16:57 475

În urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Nyon, România şi-a aflat adversara de la barajul pentru Euro 2020. Naţionala noastră o va întâlni pe reprezentativa Islandei, iar meciul tur se va disputa acasă la nordici. 

Cum a reacţionat presa din Islanda, după tragerea la sorţi din play-off-ul Ligii Naţiunilor: nu au amintiri plăcute cu reprezentativa României. Cele doua naţionale s-au întâlnit de două ori, în 1996 respectiv 1997. În ambele meciuri România s-a impus fără drept de apel, s-au terminat la acelaşi scor, 4-0 pentru tricolori.

”Islanda nu a strălucit în meciurile cu România, când cele două naţionale s-au întâlnit. De fapt, Islanda şi România s-au întâlnit doar de două ori, în 1996 şi 1997, în perioada de vârf a naţionalei României. România era puternică în acei ani, ajungând în sferturile Cupei Mondiale din 1994 şi în sferturile Euro 2000. Cele două naţionale s-au întâlnit pe Laugardalsvellir (n.r. stadionul din Reykjavik unde evoluează nordicii), pe 9 octombrie 1996. România, cu geniul Gheorghe Hagi în frunte, au câştigat cu 4-0. Dinu Moldovan, Hagi, Gheorghe Popescu şi Dan Petrescu au înscris golurile.

Cele două formaţii s-au întâlnit din nou, la Bucureşti, un an mai târziu, pe 10 septembrie 1997, când s-a terminat tot 4-0 pentru România. Hagi a înscris atunci de două ori, Petrescu o dată şi Gâlcă, actualul antrenor al lui Henry Finnbogason la Velje, o dată. Românii au câştigat grupa după un marş triumfal, au câştigat 28 de puncte din 30 posibile şi s-au calificat fără probleme la Cupa Mondială din 1998, din Franţa. Irlanda a făcut 18 puncte, Macedonia 13, Islanda 9, iar Liechtenstein 0.” , scriu jurnaliştii islandezi.

Conform site-ului transfermarkt.com, valoarea lotului naţionalei Islandei este de 83,63 de milioane de euro. pe când cea a României valorează 81,90 de milioane de euro.

 
 
AFACERI DE LA ZERO