• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Eveniment

Reacţia PSD la propunerea PNL: Social-democraţii vor un armistiţiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat ţara în criză

Reacţia PSD la propunerea PNL: Social-democraţii vor un armistiţiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat ţara în criză

Autor: Mediafax

26.10.2021, 19:33 30

PSD aşteaptă un armistiţiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat ţara în criză, au anunţat social-democraţii după ce au primit documentul semnat de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Acesta le-a cerut liderilor partidelor parlamentare să accepte un armistiţiu pe o perioadă determinată.

Partidul Social Democrat anunţă public că „îi mulţumeşte premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului PSD la un armistiţiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice şi sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice”.

PSD mai susţine că a propus un plan cu 10 măsuri urgente care ar trebuie să fie asumate de toate partidele parlamentare pentru a depăşi criza sanitară.

Totuşi, reprezentanţii PSD spun că un armistiţiu este greu de obţinut din cauza declaraţiilor preşedintelui PNL.

„Din păcate, preşedintele PNL a subminat din start şansele oricărei continuări a discuţiilor şi a tratat cu indiferenţă măsurile propuse de PSD pentru români şi firmele româneşti. Atitudinea lui Florin Cîţu este total opusă ideii de armistiţiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilităţi care produc victime. Însă, Florin Cîţu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa şi face rău României, aşa cum a făcut şi cu dezastrul sanitar, explozia preţurilor la energie sau haosul din educaţie”, au anunţat reprezentanţii PSD.

Social-democraţii mai consideră că „un armistiţiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică”.

PNL a propus, marţi, un armistiţiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis oferta liderilor politici din Parlament, potrivit anunţului făcut de liderul PNL, Florin Cîţu.

„Venim azi cu încă un element nou care sperăm să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă... Azi premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, practic, un armistiţiu prin care aceste partide vor susţine acest guvern minoritar”, a declarat, marţi, Florin Cîţu.

Perioada armistiţiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Cîţu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270