Eveniment

Reacţia UDMR despre desemnarea lui Ciucă. Kelemen Hunor: Nu este foarte uzual. În ţările democratice niciun militar nu a condus guverne. Pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională

Reacţia UDMR despre desemnarea lui Ciucă. Kelemen...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.10.2021, 13:27 51

Pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern, însă afirmă că „pe palierul politic e o problemă”.

„Nicolae Ciucă este un militar excepţional, care a muncit şi a fost în teatrele de război. Pe palierul politic e o problemă. Nu este foarte uzual, în ultima perioadă... În ţările democratice niciun militar nu a condus guverne. (...) Avem o oarecare reţinere, dar înţelegem propunerea PNL şi dorinţa de a căuta o soluţie rapidă, poate nu pe termen foarte lung, dar suntem deschişi la dialog”, spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor afirmă că că va avea o discuţie cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat să formeze guvernul.

„Repet, nu avem o problemă cu persoana lui Nicolae Ciucă. Aici e un principiu că în vremuri normale nu prea sunt guvernele conduse de militari, fie şi în retragere. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională”, adaugă Kelemen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO