Eveniment

Reactiile cititorilor pe www.zf.ro. Asteptam in continuare comentariile voastre.

08.04.2009, 19:40 19

marcel
Contribuabilii platesc salariile celor din Garda Financiara, ANAF si Politia Economica pentru a combate evaziunea fiscala. Daca guvernantii vor impozit forfetar, sa desfiinteze aceste institutii, ca sa nu platim de doua ori pentru combaterea evaziunii fiscale.
 
Horia
Impozitul forfetar e o tampenie. Eu am micro, am platit toate taxele la zi (3% din venit), dar activitatea s-a redus. Impozitul asta ma obliga sa inchid. Multumesc guvernului Boc!
 
Lucian
Este evident ca numarul de 600.000 de firme, cate are Romania, la un numar de 5 milioane de salariati, este mult prea ridicat. Intr-o tara civilizata, raportul firme/lucratori e undeva pe la 1/30. In conditiile astea, pur si simplu nicio Garda Financiara din lume nu ar putea controla activitatea atator firme, sa vada care e cinstita si care nu, si atunci masurile pompieristice sunt obligatorii. Solutia pentru a nu se mai produce abuzuri ale autoritatilor impotriva firmelor corecte e reducerea numarului de firme. La 5 milioane de salariati, cati sunt in Romania, nu ar trebui sa avem mai mult de 150.000 de firme. Iar reducerea se poate face foarte simplu, dand o lege prin care obligi intreprinzatorii sa constituie un capital social minimum de 6.500 de lei. Deci nu le iei direct banii astia, dar ii obligi sa-i aiba.
 
Contribuabil
Stimate domnule Boc, cu siguranta ca toate aceste masuri stabilite de reprezentantii MF (cresterea CAS, impozit forfetar, nedeductibilitate TVA la leasing etc.) nu pot avea decat doua consecinte: fie falimente in masa urmate de somaj, fie evaziune fiscala pentru a supravietui in aceste momente. Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca nu exista niciun plan din partea autoritatilor menit sa stimuleze/ajute mediul de afaceri din Romania sa depaseasca criza. Din pacate, aceasta nu este o surpriza pentru noi, face parte din peisajul romanesc...
 
gabio
Eu cred ca domnul Pogea nu are capacitatea necesara sa inteleaga diferenta intre evazionist si intreprinzator (sau nu vrea s-o inteleaga). Pai, daca vor sa atace evazionistii, de ce nu-i ataca pe ei? Cine ii tine sa nu atace evazionistii? Dar doar atat, pe restul sa-i lase in pace daca si-au declarat toate veniturile si si-au platit impozitele.

Dan
Daca scopul nu e „impunerea unei fiscalitati ridicate", atunci sa ne lase pe cei cu micro cu impozit pe venit de 3%, pentru ca oricum nu putem face „smecherii" cu profitul. Altfel apar tot felul de situatii neplacute, de la firme cu activitate redusa care platesc impozite mai mari decat incasarile pana la firme care nu vor vrea sa depaseasca un anumit prag al cifrei de afaceri pentru a nu ii creste impozitul brusc cu inca 500-1.000 de euro (va dati seama ca nimeni nu o sa vrea sa aiba o cifra de afaceri de 12.001 euro pentru ca pentru acel euro in plus va plati 500 de euro in plus la impozit).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO