Eveniment

Reacţiile politicienilor străini la victoria lui Klaus Iohannis

Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European. AFP?Mediafax Foto

Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European. AFP?Mediafax Foto

18.11.2014, 00:02 1607

Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European
 

„În numele Uniunii Europene, aş dori să îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al României“, a precizat preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Van Rompuy a declarat că are încredere că Iohannis „va depune toate eforturile şi se va implica în întregime, împreună cu Guvernul, pentru a ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări politice, economice şi sociale“.

„Am convingerea că va contribui la dezvoltarea în continuare a Uniunii Europene“, a mai spus Van Rompuy, al cărui mandat se încheie la sfârşitul acestei luni, polonezul Donald Tusk succedându-i în funcţie de la 1 decembrie.

 

Joseph Daul, liderul Partidului Popular European

„Doresc să-l felicit pe Klaus Iohannis pentru victoria binemeritată la alegerile prezidenţiale care s-au desfăşurat ieri (duminică - n.red.) în România. Aceasta este o veste excelentă pentru România şi pentru întreaga Uniune Europeană. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta şi sunt mândru de rolul jucat de PPE“, a declarat ieri preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul (foto dreapta).

Liderul popularilor europeni a afirmat că Iohannis „va menţine România pe calea democraţiei şi o va conduce în interesul poporului român“.

Pe de altă parte, Daul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de „condiţiile proaste“ de vot din diaspora.

„Sunt mândru că poporul român a participat în număr mare la aceste alegeri importante. Dar sunt extrem de dezamăgit de condiţiile proaste de votare din străinătate. Guvernul condus de premierul socialist Ponta trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest lucru“, a precizat Daul, adăugând că autorităţile de la Bucureşti au ignorat apelurile comunităţii internaţionale privind asigurarea unor condiţii propice de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO