Eveniment

Recensământ 2023: unu din trei români se va autorecenza online, dar nu se ştie cum vor fi număraţi emigranţii de la sate

Recensământ 2023: unu din trei români se va...

Autor: Adelina Mihai

20.01.2022, 09:00 914

♦ Institutul Naţional de Statistică a început pregătirile pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor care va fi gata în 2023 ♦ 33% din populaţia României se va autorecenza, completând chestionarul online ♦ Marea dilemă: nu e clar cum vor fi număraţi românii care pleacă pentru câteva luni pe an la muncă în străinătate.

Noul recensământ al populaţiei şi locuinţelor, care va fi gata în 2023 şi pentru care Institutul Naţional de Statistică a început deja pregătirile, are o mare provocare: cum va număra câţi români din comuna Dorneşti din judeţul Suceava, de exemplu, au plecat în fiecare an pentru câteva luni la muncă în străinătate şi câţi s-au întors?

Marea vulnerabilitate a statisticii demografice este legată de faptul că INS nu ştie, la nivel de localitate, câţi emigranţi şi câţi imigranţi are România, ci are doar estimări la nivel naţional pe baza unor date de la Eurostat. Iar dacă această problemă nu se rezolvă cu noul recensământ, România va avea o mare problemă în a-şi dimensiona politicile sociale şi economice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO