Eveniment

Recensământul a început, dar nimeni nu ştie de el. Explicaţia INS: „Campania de promovare a recensământului nu a început, deoarece procesul de achiziţie nu este încheiat“

Recensământul a început, dar nimeni nu ştie de el....

Autor: Adelina Mihai

03.02.2022, 09:00 221

♦ Aproape 4 milioane de lei din bugetul recensământului (de circa 400 de milioane de lei) vor fi alocaţi campaniei de promovare. Recensământul a început, dar Institutul Naţional de Statistică a „vorbit“ despre el doar printr-un comunicat de presă trimis pe 1 februarie.

Recensământul popula­ţiei şi al locuinţelor, o operaţiune care se face o dată la zece ani, a început în România la 1 februarie 2022, dar Institutul Naţio­nal de Statistică nu a început încă o campanie de promovare a acestuia. Motivul: licitaţia pentru un contract de circa 4 mil. lei destinat promovării nu a fost încă încheiată. Recensă­mân­tul trebuia efectuat anul trecut, însă a fost amânat din cauza pandemiei.

„Campania de promovare a RPL runda 2021 nu a început deocamdată, deoarece procesul de achiziţie referitor la campania de promovare a RPL runda 2021 nu este încheiat. În acest moment, procesul de evaluare a ofer­telor este în curs de finalizare, iar cam­pania de promovare va debuta la scurt timp după semnarea contrac­tului cu firma câştigătoare. Valoarea esti­mată a achiziţiei cam­paniei de promovare este 3.994.477,05 lei fără TVA“, au transmis, într-un răspuns furnizat pe e-mail, reprezentanţii Direcţiei de co­mu­nicare a INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO