Eveniment

Recomandările lui Cătălin Păduraru, preşedintele IWCB: Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri

3 vinuri pentru 3 seri de weekend

Recomandările lui Cătălin Păduraru, preşedintele...

Autor: Catalin Paduraru

21.06.2019, 19:12 1962

Chiar daca vremea tumultoasă (a se citi furtuni şi ploi; despre vremuri, altădată ...) nu ne-a prea lăsat loc de tihnite reverii, vă recomand, dacă prindeţi vreo „fereastră” de calm atmosferic şi de concordie interumană, Reveria – Crama Strunga. Un rosé surpriză, obţinut din Fetească Neagră 2018, vin pe care aţi avea şansa să îl degustaţi – ca urmare a acestei informari – printre primii din România. Pe lângă obligatoriile calităţi intrinseci ale unui vin premiat (Aur – IWCB VINARIUM 2019), „arată” ca un produs destinat cititorilor ZF. Butelie specială, dop de sticlă, serigrafie care inlocuieşte banala etichetă. De vis(are) ...

Astăzi, cam toate cramele din România au dovedit ca pot face spumante. Bune. Foarte bune. Domeniile Panciu  s-au specializat bine pe acest tip de vin ...  neliniştit.

Cumva, DOC-ul Panciu obligă (crama, proprietatea – nu au nicio legătură cu vechiul „Panciu”), dar la mijloc stau talentul winemakerului si determinarea pentru calitate (până la obsesie) a proprietarului.

Încercaţi un Domeniile Panciu Blanc de Noir Brut (minimum doi ani pe drojdii) pâna se mai stabilizează condiţiile meteo. După aceea, mai vorbim. Ah! Ca noutate pentru Dvs.: dacă doriţi să faceţi degustări şi să rămâneţi peste noapte în mijlocul podgoriei, într-un peisaj „breathtaking” – la cramă  – găsiţi un hotel nou-nouţ: Domeniile Panciu Winery & Resort. Dacă jucaţi tenis, de ce să nu o faceţi pe un platou situat între Dealul Măgura Odobeştilor (cel mai înalt deal din România – altitudine 1001 metri) şi Valea Putnei?

Momentele de relaxare se asociază cu amintiri plăcute, flash-back-uri în care se perindă imagini cu prieteni, locuri, stări euforice. Tămâioasa Românească Colocviu (sec) de la Casa de Vinuri Cotnari are darul (harul?) de a învia albumul vieţii, provocând proiecţii dinamice de viitor. Aroma specifică Tămâioasei, suprapusă peste lichidul fără zaharuri rămase după fermentaţie (reziduale, îi spunem noi, specialiştii, dar sună ciudat, nu?!), cu un corp bine clădit, face ca acest vin sa se asemene cu un om de afaceri împlinit, care nu mai intră în „chalenge”-uri inutile. Colocvial şi elegant. Matur cu spirit tânăr. Dacă vă (re)cunoasteţi, de ce sa nu vă împrieteniţi cu cine vă asemănaţi?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO