Eveniment

Record la traficul din aeroport în SUA: Duminică au fost controlaţi 2,5 milioane de pasageri aerieni, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Record la traficul din aeroport în SUA: Duminică au...

Autor: Mediafax

17.10.2022, 18:11 31

Angajaţii Administraţiei americane pentru Securitatea Transporturilor (TSA) au controlat duminică 2,49 milioane de pasageri aerieni, cel mai mare număr înregistrat într-o zi începând din februarie 2020, potrivit Reuters.

Traficul de duminică la punctele de control a fost cel mai mare din 11 februarie 2020, când TSA a controlat aproape 2,51 milioane de pasageri. Creşterea vine în contextul în care companiile aeriene au raportat că numărul călătoriilor de afaceri şi de agrement este în creştere. Cifra este cu puţin peste numărul de persoane controlate la 1 iulie.

Unii turişti din SUA care s-au confruntat cu locuri puţine şi cu preţuri ridicate de vară au ales să amâne călătoriile până în toamnă.

Directorul executiv al Delta Air Lines, Ed Bastian, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei teleconferinţe, că solicitările pentru călătoriile cu avionul sunt în creştere.

„După doi ani de amânare a călătoriilor, este clar că mulţi consumatori ies şi călătoresc în lume. Călătoriile de afaceri continuă să se redreseze în conformitate cu aşteptările noastre, deoarece rezervările s-au îmbunătăţit după Ziua Muncii, iar companiile se reconectează cu echipele şi clienţii lor", a spus Bastian.

Numărul de pasageri înregistrat duminică este sub cel de 2,61 milioane de persoane verificate în aceeaşi zi din februarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO