Eveniment

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: O diminuare de 34 mil. de lei mai puţin la capitolul „Risc seismic”, în timp ce bugetul la „Cultură, recreere şi religie” creşte cu 7,6 mil. de lei

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: O diminuare...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

23.10.2019, 17:33 132

Primăria Capitalei vrea să facă o nouă rectificare bugetară, potrivit unui proiect CGMB ce va fi discutat joi. O diminuare importantă ar putea fi efectuată la capitolul „Risc seismic”, de 34 de milioane de lei, în timp ce bugetul la „Cultură, recreere şi religie” creşte cu 7,6 milioane.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, de la „Învăţământ” se vor tăia 4,3 milioane de lei, în timp ce la capitolul „Cultură recreere şi religie”, bugetul ar urma să crească cu 7,6 milioane de lei, de la 687 de milioane la 694 milioane.

Una dintre cele mai mari diminuări este prevăzută pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, de unde ar urma să se taie 33,9 milioane lei, dacă proiectul va fi aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi.

Pe de altă parte, vor fi alocaţi bani în plus pentru subvenţiile de transport în comun (100 de milioane de lei), iar 8 milioane de lei în plus vor fi direcţionaţi către Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement.

De asemenea, ar urma să fie scăzut şi bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) cu 38 de milioane de lei.

Potrivit referatului de specialitate, aceste modificări sunt solicitate de diferite instituţii ale Primăriei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO