Eveniment

Rectificarea bugetară: Primăria Capitalei taie din banii pentru infrastructură şi dă zeci de milioane de lei bisericilor

Rectificarea bugetară: Primăria Capitalei taie din...

Autor: Oana Despa, Mediafax

28.09.2017, 16:27 1468

Membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti au aprobat proiectul de hotărăre privind rectificarea bugetară a Capitalei pentru anul 2017, cu 32 de voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

Conform proiectului de rectificare bugetară, de la capitolul „Transporturi” vor fi tăiaţi 175.472 de lei, iar de la capitolul „Străzi”, 174.799.

În cadrul documentului se propune scăderea sumelor alocate pentru mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre Pasajul Piaţa Sudului, unde se propune tăiere a 60 de milioane lei, Pasajul Ciurel, cu o scădere de 35 de milioane lei. De asemenea, vor fi scăzute cinci milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi 30 de milioane de lei pentru modernizare Şoselei Pantelimon.

Rectificarea bugetară presupune şi alocarea unor sume de bani pentru construcţia unor statui. Este vorba despre Statuia Regelui Ferdinand, unde se vor distribui 8,7 milioane de lei, iar bugetul total acestui edificiu se va ridica la 15,7 milioane de lei.

De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru biserici, iar bugetul alocat acestora ajunge astfel la 65 de milioane de lei. Decizia vine după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, la ultima şedinţă, CGMB a alocat 1 milion de euro pentru contrucţia Catedralei Mântuirii Neamului.

În urma rectificării, alte 50 de milioane vor fi scăzute din sumele alocate pentru înfiinţarea unei noi subunităţi de pompieri, achizitionarea de autospeciale şi camioane pentru intervenţie, maşini topit zăpada, autospeciale salvări, iar trei milioane vor fi tăiate de la consilidarea Policlinicii Titan şi 6,2 milioane de lei de la consolidarea Palatului Voievodal Curtea Veche.

Consilierul general din patea USR, Ana-Maria Ciceală a declarat, în timpul şedinei CGMB, că „înainte, aveam o nebuloasă, acum, prin sistemul acesta paralel cu societăţile Gabrielei Firea, cheltuirea banilor va fi complet obscură".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO