Eveniment

Reducerea CAS şi impulsionarea angajării tinerilor sunt amânate pentru 2013; vom vedea ce spune FMI

no title

MARIANA CÂMPEANU (PNL), 64 de ani, ocupă pentru a doua oară funcţia de ministru al muncii, după ce, în 2008, a mai fost ministru timp de trei luni în Guvernul Tăriceanu. Absolventă a Facultăţii de Calcul Economic şi Cibernetică Economică, ea a mai lucrat în instituţii precum Comisia Naţională pentru Statistică sau Casa Naţională de Pensii.

Autor: Adelina Mihai

09.09.2012, 21:31 100

Scăderea CAS cu 5%, scutirea de la plata contribuţiilor sociale timp de un an pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri sub 25 de ani sau persoane cu vârsta de peste 55 de ani, modificarea Codului muncii şi a legii dialogului social rămân "temele" prioritare ale ministrului muncii, dar începând cu anul viitor, pentru că în 2012 nu se mai poate face nimic fără o discuţie cu instituţiile financiare internaţionale, spune ministrul muncii Mariana Câmpeanu.

"Nu am discutat încă nimic cu FMI în ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor. Nu pot să spun dacă în bugetul pe 2013 este prinsă reducerea CAS, deşi această măsură era prevăzută în programul de guvernare al USL", a spus Mariana Câmpeanu (PNL).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO