Eveniment

Referendumul adresat bucureştenilor va avea loc pe 26 iunie. Din patru întrebări s-a ajuns la două

Referendumul adresat bucureştenilor va avea loc pe 26 iunie. Din patru întrebări s-a ajuns la două

Autor: Sandu Cristiana Geanina

23.05.2011, 17:51 507

Consilierii generali au votat, luni, proiectele de hotărâreprivind organizarea referendumului pentru legea Capitalei în 26iunie, cu cele două întrebări propuse de PDL, bugetul alocat fiindde 10 milioane de lei.

Întrebările propuse de PDL sunt "Vă doriţi o capitală cuşapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste departid?" şi "Vă doriţi ca şi consilierii generalisă fie aleşi uninominal asemenea primarilor desector?".

Propunerile au fost acceptate cu 26 de voturi pentru, 21împotrivă şi trei abţineri.

USL a propus două întrebări, respectiv "Sunteţi de acord caprimarul general să fie ales de CGMB?" şi "Sunteţi de acord cudesfiinţarea consiliilor locale de sector?".

Acest amendament a fost respins, fiind înregistrate 21 de voturipentru, 23 împotrivă şi patru abţineri.

Un al doilea punct pe ordinea de zi a şedinţei, referitor lasuma alocată pentru referendum - 10 milioane de lei din fondul derezervă - a fost adoptat de către 28 de consilieri, câţi au mairămas în sală după discutarea primului punct pe ordinea de zi,privind data organizării referendumului şi întrebările.

Reprezentanţii USL au părăsit sala înaintea discutării punctuluiprivind bugetul de zece milioane de lei pentru referendum, astfelcă în sală au rămas 28 de consilieri, numărul minim necesar pentrucontinuarea discuţiilor.

În Bucureşti vor fi 1.222 de secţii de votare pentru referendum,iar la vot sunt aşteptate 1.790.229 de persoane care au acestdrept, anunţa Prefectura Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO