Eveniment

Regele Mihai: Prima datorie este să ne amintim de cei care au murit pentru independenţa

Regele Mihai: Să ne amintim de cei care au murit pentru libertate în războaie şi în '89

Foto: Octav Ganea

Autor: Eliana Radulescu - Mediafax

25.10.2011, 10:36 1206

Regele Mihai a îndemnat, în Parlament, la cinstirea memoriei celor care şi-au jertfit viaţa în războaie şi în decembrie 1989 pentru independenţa şi liberatea ţării.

Citiţi aici discursul integral al Regelui Mihai

"Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru", a spus Regele Mihai.

El a menţionat că ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate, scrie Mediafax.

"Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii", a declarat Regele.

Înainte de începerea discursului, Regele Mihai a fost aplaudat îndelung de parlamentarii prezenţi în sală şi de ceilalţi participanţi la eveniment.

Regele Mihai este însoţit la Parlament de principesa Margareta şi de principele Radu.

Fostul suveran va primi, după discursul său, Colanul Camerei Deputaţilor, urmând ca apoi să participe la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de către Casa Regală.

La şedinţa Camerelor reunite asistă foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constanescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

De la şedinţă absentează preşedintele Camerei Deputaţilor, care participă la o vizită la Tbilisi (Georgia), premierul Emil Boc, dar şi preşedintele Traian Băsescu.

Şedinţa a început cu intonarea imnului naţional, fiind prezidată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO