Eveniment

Regizorul artistic Vasile Manta a murit la vârsta de 68 de ani

Regizorul artistic Vasile Manta a murit la vârsta de 68...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

15.03.2018, 17:05 2176

Regizorul artistic Vasile Manta, care şi-a dedicat peste 40 de ani din viaţă teatrului radiofonic, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Societatea Română de Radiodifuziune. 

Cu o impresionantă activitate începută încă de la vârsta de 9 ani, Vasile Manta şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului radiofonic, peste patru decenii fiind pe rând interpret, regizor tehnic, realizator, inginer de sunet şi regizor artistic.

A absolvit, pe rând, Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică, Facultatea de regie teatru şi Academia de Arte Luceafărul. A obţinut diploma de licenţă la Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu Mureş şi ulterior doctoratul în specialitatea Teatru.

Prin cei peste 40 de ani de activitate neîntreruptă a îmbogăţit teatrul naţional radiofonic cu regia artistică şi coloana sonoră a mii de spectacole şi emisiuni scenarizate, cărora li se adaugă sute de roluri interpretate în faţa microfonului în perioada copilăriei.

Vasile Manta a făcut parte din echipele de realizatori a numeroase piese premiate de Uniunea Teatrală din România, obţinând şi distincţii internaţionale. A lucrat alături de mari regizori şi importanţi profesionişti de radio şi, asemenea acestora, Vasile Manta şi-a adus o valoroasă amprentă artistică, întreaga sa carieră profesională fiind o sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru colegii de breaslă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO