Eveniment

Noi reguli pentru accelerarea investiţiilor în regenerabile: investiţii mici în panouri solare fără avize şi termen de maximum 9 luni pentru avizarea celorlalte proiecte. Dan Nica, europarlamentar: Toate proiectele de panouri solare de sub 50 kW nu vor mai necesita aprobare, ci doar notificare la autorităţi

Noi reguli pentru accelerarea investiţiilor în...

Autor: Răzvan Botea

10.11.2022, 18:40 2806

Cristian Buşoi, europarlamentar: Vorbim de introducerea de termene maxime pentru emiterea de autorizaţii, care acum nu există.

Proiectele de investiţii în panouri solare mai mici de 50 kW nu vor mai avea nevoie de aprobare, ci doar de înştiinţarea autorităţilor şi de asemenea vor fi introduse termene maxime pentru emiterea autorizaţiilor, sunt propunerile dintr-o directivă europeană care va intra la vot în Parlamentul European în decembrie.

„Am introdus câteva măsuri în dosarul de regenerabile. Toate proiectele de panouri fotovoltaice de sub 50 kW nu mai necesită aprobare, ci doar notificare la autorităţi. Termenul limită pentru toate aprobările administrative este de maximum 9 luni pentru proiectele solare. Un alt element este aprobarea tacită, astfel încât să nu existe niciun fel de barieră administrativă”, a spus Dan Nica, europarlamentar votat pe listele PSD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO