Noi reguli de etichetare, însă doar pentru vânzătorii din pieţe. Vânzătorii de produse agricole vor fi obligaţi să specifice numele producătorului, locul de origine şi data obţinerii produselor, reguli care nu se aplică şi retailerilor

23 feb 2018 Autor: Roana Rotaru

 Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons: „Dacă eu cumpăr un iaurt, nu ştiu dacă e făcut cu lapte din Ungaria sau Polonia”.

Vânzătorii de produse agricole din pieţe vor fi nevoiţi să treacă pe etichete, într-un loc vizibil, denumirea producătorului, localitatea de origine şi data obţinerii produselor agricole, obligaţii care nu se aplică şi retailerilor, aceste informaţii nefiind la îndemâna consumatorului la raionul de fructe şi legume.  

„Era nevoie de aceste noi reguli pentru că unii pieţari cumpărau produse din hipermarket, scoteau ambalajul, reporţionau şi vindeau produsul ca fiind unul tradiţional”, a declarat pentru ZF Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, o asociaţie de protecţie a consumatorului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2018

 
Cuvinte cheie:
reguli de etichetare
, vânzători
, pieţe
, produse agricole
, produse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide