Eveniment

Regulile s-au schimbat: Românii trebuie să prezinte un test de Covid-19 negativ pentru toate intrările în Grecia

Regulile s-au schimbat: Românii trebuie să prezinte un...

Autor: Otilia Serescu

13.08.2020, 22:05 974

Începând cu 17 august, prezentarea unui test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica tuturor categoriilor de persoane, la toate punctele de trecere a frontierelor, anunţă, joi seara, MAE.

„Noile reglementări anunţate de autorităţile elene se aplică, în plus faţă de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetăţenilor care călătoresc în scopuri esenţiale în Republica Elenă şi care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19 (inclusiv transportatorilor de mărfuri şi de persoane), cetăţenilor eleni şi cetăţenilor străini cu rezidenţa în Republica Elenă”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În ceea ce priveşte accesul persoanelor care sosesc în Grecia din România pe cale aeriană, acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării în statul elen (pentru România, această prevedere se aplica anterior doar pentru călătoriile neesenţiale).

„Această măsură se aplică cu aceeaşi dată tuturor persoanelor care călătoresc din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite şi din Malta. Totodată, începând cu data de 17 august 2020, toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, dinspre Suedia, Cehia, Belgia, Spania, Olanda, Albania şi Macedonia de Nord trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat”, conform MAE.

Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august, acestea putând fi modificate oricând, fără preaviz, de către autorităţile elene competente.

MAE reaminteşte că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din ţara de origine, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form şi prezentarea codului QR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO