Eveniment

Renumitul actor Jim Carrey îndeamnă utilizatorii să-şi închidă conturile de Facebook

Renumitul actor Jim Carrey îndeamnă utilizatorii...

Autor: Răzvan Botea

11.02.2018, 13:50 1493

Actorul de la Hollywood Jim Carrey îndeamnă utilizatorii să-şi şteargă conturile de Facebook, prin aceasta încercând să lupte contra fenomenului fake-news, scrie Associated Press.

Starul din ”Ace Ventura” sau „ Masca” a spus marţi pe Twitter că renunţă la contul său de Facebook şi îşi şterge pagina deoarece gigantul din social media a profitat de intervenţia Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, împrăştiind ştiri false cu origini ruseşti şi nu face eforturi pentru a opri fenomenul.

Jim Carrey a mai încurajat şi alţi investitori sau utilizatori să-i urmeze exemplul. Şi-a terminat postarea pe twitter prin hashtag-ul ”unfriendfacebook” (şterge-l pe Facebook de la prieteni - n.red).

„Renunţ la contul meu de Facebook şi îmi şterg pagina deoarece Facebook a profitat de intervenţia Rusiei în alegerile noastre şi încă nu face nimic pentru a opri asta. Încurajez toţi investitorii care ţin la viitorul nostru să facă la fel”, a scris actorul Jim Carrey pe Twitter.

Facebook nu a răspuns postării de pe Twitter a actorului american, însă fondatorul şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a spus în mai multe rânduri că lupta contra fenomenului de dezinformare este printre priorităţile de top ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO