Eveniment

Reprezentanta americana pentru cercetari clinice

14.01.2005, 00:00 110

Compania americana Pharma Olam International specializata in efectuarea de cercetari clinice pentru companiile farmaceutice in vederea testarii si imbunatatirii calitatii medicamentelor, a deschis o reprezentanta in Romania.
"Armonizarea legislatiei romanesti in concordanta cu cea a Uniunii Europene, existenta unor cercetatori calificati si pacienti motivati, a facut ca Pharm-Olam sa-si deschida reprezentanta aici. Astfel, Romania va lua parte la toate programele derulate de companie la nivel mondial", a declarat directorul operatiunilor clinice din cadrul Pharma Olam Romania, Ramona Nicolescu.
Portofoliul Pharm-Olam cuprinde servicii de recrutare a pacientilor pentru diferite studii, monitorizare clinica, aprobari din partea comisiilor de reglementare si etica pentru produsele farmaceutice,  strategii de dezvoltare a medicamentelor, farmacovigilenta (evaluare, validare si prevenire a reactiilor adverse la produsele medicamentoase) sau licente de import/export.
Compania, cu sediul in Houston, coordoneaza teste clinice in peste 40 de tari.
Anul trecut o alta firma din Statele Unite, Kendle International si-a deschis reprezentanta la Bucuresti, pentru a dezvolta programe de cercetare in domeniul farmaceutic.
Potrivit Asociatiei Nationale a Medicamentului (ANM), in prezent, in Romania activeaza 19 astfel de organizatii de cercetare prin contract, dintre care 7 desfasoara studii de bioechivalenta.
"Aceste companii desfasoara in Romania studii clinice, in principal, in arii terapeutice precum afectiunile tractului digestiv si metabolism, aparat cardiovascular, sistem nervos si aparat locomotor", a declarat ieri purtatorul de cuvint al ANM, Daniela Enache.
Producatorii romani efectueaza in general studii de bioechivalenta, care vizeaza testarea produselor generice pentru a stabili daca acestea au aceleasi efecte cu cele originale.
"Pentru producatorii romani de medicamente de uz uman exista o derogare pentru finalizarea studiilor de bioechivalenta pina in iunie 2006", a precizat Enache. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO