Eveniment

Republica are lichidator

02.06.2004, 00:00 13

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a desemnat societatea Moore Stephens Bucuresti sa deruleze procedura de lichidare voluntara a uzinei bucurestene Republica.
Totodata, firma Lichidator Grup SRL - va efectua operatiunile necesare lichidarii societatii Foraj Sonde Targu Carbunesti din judetul Gorj.
"Prin mandatul care le va fi acordat, lichidatorii vor vinde societatile ca intreg sau pe module functionale, masura care sa determine regenerarea economica a acestora si, in perspectiva, crearea de noi locuri de munca",  precizeaza AVAS.
Colegiul de conducere al fostei Autoritati pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a hotarit, in luna martie, sa inceapa procedurile de lichidare voluntara si dizolvare a 15 societati, printre care Republica si Foraj Sonde Tirgu Carbunesti.
Lista Autoritatii pentru Privatizare cuprinde societati care fie s-au intors in patrimoniul statului, ca urmare a rezilierii unor contracte de privatizare, fie companii in cazul carora procesul de trecere in proprietate privata a esuat din cauza absentei ofertelor.
Republica a revenit in proprietatea statului la sfirsitul anului trecut, dupa ce investitorul rus care preluase societatea in martie 2003 nu a reusit sa-si respecte obligatiile contractuale.
AVAS a fost infiintata recent, prin comasarea Autoritatii pentru Privatizare cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO