Eveniment

Noi restricţii în Bucureşti. Raed Arafat: În zonele unde incidenţa este de peste 4 la mie în week-end circulaţia pe timp de noapte este permisă doar până la orele 20.00. Magazinele se închid la 18.00, iar sălile de fitness se închid. Măsurile intră în vigoare imediat ce rata de infectare este atinsă, fără decizia comitetelor locale

Noi restricţii în Bucureşti. Raed Arafat: În zonele...

Autor: Răzvan Botea

25.03.2021, 20:21 11245

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a spus la finalul şedinţei de guvern de joi că circulaţia pe timp de noapte va fi permisă doar până la orele 20.00 în timpul week-end-ului în localităţile unde rata de infectare este, în ultimele două săptămâni, de peste 4 la mia de locuitori.

„Referitor la intervalul orar care este permis circulaţiei – unde incidenţa este peste 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile urmează că în timpul week-endului – vineri inclusiv - circulaţia să fie permisă doar până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18. Revenirea se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că în localităţile unde rata de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori se vor închide sălile de fitness. În aceeaşi vreme, în zonele unde rata de infectare depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, restricţia de circulaţie din week-end se va aplica şi în timpul săptămânii.

„Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie atunci circulaţia va fi permisă până la orele 20 pe toată perioada săptămânii, iar operatorii economici activitatea se va închide la ora 18.00 pe toată perioada săptămânii, iar revenirea acestei măsuri va fi dacă se scade sub 7 la mia de locuitori.”

Raed Arafat a mai spus că măsurile vor fi obligatorii imediat ce se atinge incidenţa specificată în lege, fără dezbateri sau decizii în comitete.

„Sunt măsuri care devin obligatorii şi nu se mai discută sau dezbat în cadrul comitetelor. În momentul în care o incidenţă este atinsă, măsura intră automat pe baza incidenţei respective”, a spus Raed Arafat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO