Eveniment

Restructurarea CFR Marfă începe cu stângul: pe lângă datoriile de 1,3 mld. lei, compania trebuie să înapoieze statului 570 mil. euro

Restructurarea CFR Marfă începe cu stângul: pe lângă datoriile de 1,3 mld. lei, compania trebuie să înapoieze statului 570 mil. euro

Autor: Roxana Rosu, Iulian Anghel

25.02.2020, 10:30 300

CFR Marfă va trebui să facă vânzări de active pentru a înapoia la buget cle 570 mil. euro considerate de Bruxelles ajutor de stat ilegal.

Statul român trebuie să recupereze de la operatorul de transport feroviar CFR Marfă un ajutor de 570 mil. euro, împreună cu dobânzile aferente, a anunţat luni Comisia Europeană. Potrivit Comisiei, care a examinat o plângere depusă de Asociaţia Transportatorilor Feroviari Privaţi din România, ajutorul oferit CFR Marfă a fost oferit sub forma anulării datoriilor şi prin neîncasarea unor restanţe de la societate.

El trebuie returnat. CFR Marfă va trebui să facă vânzări de active pentru a înapoia la buget cei 570 milioane de euro considerate de Bruxelles ajutor de stat ilegal, a declarat luni premierul interimar Ludovic Orban: „Noi vom lua toate măsurile pentru a salva compania. În aceeaşi vreme,  CFR Marfă, care are şi datorii de 1,3 mld. lei, a anunţat că va intra într-un proces de restructurare care include vânzarea de active, reorganizarea regionalelor şi investiţii în vagoane proprii. CITR, parte a Impetum Group, a depus vineri 21 februarie la Tribunalul Bucureşti planul de concordat al CFR Marfă, procedură de restructurare care permite continuarea activităţii companiei şi rambursarea datoriilor.

AFACERI DE LA ZERO