Eveniment

Reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti va fi reabilitată într-un proiect cu finanţare europeană de 24 de milioane de euro

Reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti va fi...

Autor: Petru Mazilu

31.12.2020, 14:24 186

Reţeaua primară de termoficare a oraşului Ploieşti va fi reabilitată cu bani europeni de Consiliul Judeţean Prahova. Autorităţile prahovene au depus joi cererea pentru obţinerea unei finanţări de aproximativ 24 de milioane de euro.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au anunţat pe Facebook că în ultima zi a anului au depus cererea de finanţare. Potrivit autorităţilor, pentru prima dată în ultimii 30 de ani administraţia publică judeţeană investeşte în reabilitarea reţelei de termoficare a oraşului Ploieşti.

„Consiliul Judeţean Prahova a depus, astăzi, 31.12.2020, cererea de finanţare pentru reabilitarea, pe fonduri europene, a reţelei primare de termoficare a Municipiului Ploieşti, în lungime de aproape 25 km. Valoarea proiectului de investiţii este de 114.753.366,92 de lei (aproximativ 24.000.000 de euro) şi acesta va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Cu bani europeni, vom pune la punct reţeaua primară de termoficare a Municipiului Ploieşti, aflată în proprietatea judeţului Prahova”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Investiţia va duce la reducerea pierderilor în reţeaua de transport, la îmbunătăţirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice şi la reducerea costurilor de exploatare şi mentenanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO