Eveniment

Reuniune la Bruxelles, săptămâna aceasta, în cazul cărnii de cal exportată în Marea Britanie

Reuniune la Bruxelles, săptămâna aceasta, în cazul...

Autor: Mihai Draghici

11.02.2013, 20:36 432

O reuniune a responsabililor şi experţilor europeni, în cazul cărnii de cal care ar fi fost exportată din România şi a fost depistată în lasagna, în Marea Britanie, va avea loc săptămâna aceasta la Bruxelles, anunţă ministrul francez al Agriculturii, Stéphane Le Foll, citat de AFP.

Ministrul francez pentru Protecţia Consumatorului, Benoît Hamon, a anunţat "intensificarea imediată" a controalelor în cazul tuturor produselor incriminate.

"Direcţia pentru combaterea fraudelor va extinde cercetările în cazul principalelor companii implicate - Spanghero şi Comigel - şi va plasa sub supraveghere toată filiera de carne şi peşte în cursul anului 2013", a spus Hamon.

"Reuniunea de săptămâna aceasta la nivel european, în legătură cu scandalul etichetării cărnii de cal drept carne de vită, a fost convenită împreună cu Marea Britanie", a adăugat el.

Carnea, care ar proveni din România, ar fi trecut pe la un comerciant olandez, apoi cipriot, după care a ajuns la procesatorul francez Spanghero şi a fost redirecţionată către preparatorul Comigel, funizor pentru Findus şi alţi distribuitori.

Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat la începutul săptămânii trecute, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ şase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită şi care erau livrate de producătorul francez Comigel. Producătorul francez Comigel a precizat că unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus conţineau carne de cal în proporţie de 99 - 100 %. Comigel alimentează numeroase lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO