Eveniment

Revelionul în Europa va fi marcat de restricţii. Majoritatea ţărilor au decis să impună măsuri antipandemice din cauza tulpinei Omicron

Revelionul în Europa va fi marcat de restricţii....

Autor: Andreea Tobias

30.12.2021, 08:38 25

Întreaga Europă se confruntă cu o creştere record a infecţiilor zilnice cu Covid-19. Revelionul este învins de Omicron, în condiţiile în care majoritatea ţărilor impun restricţii.

În Franţa, au fost 208.000 de cazuri noi miercuri, iar în Spania, pentru prima dată, peste 100.000 de cazuri într-o singură zi.

Şi în Italia au fost 98.000 de persoane infectate într-o singură zi, cu o rată de pozitivare de 9,52%.

Germania, de exemplu, a anulat petrecerile mari şi a stabilit limita de 10 persoane pentru întâlnirile private, conform euronews.

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, face apel la bunul simţ: „De aceea, fac apel la populaţie să fie foarte prudentă în zilele de Anul Nou, pentru a nu facilita răspândirea infecţie. Vă rugăm să sărbătoriţi în grupuri foarte mici şi să nu vă puneţi în pericol unii pe alţii, deoarece, cu incidenţa actuală a cazurilor raportate, subestimăm pericolul în care ne aflăm".

În Austria, Filarmonica din Viena a confirmat că faimosul său concert de Anul Nou nu va rămâne pentru a doua oară fără public, chiar dacă vor fi doar 1.000 de spectatori.

Daniel Barenboim, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Viena, spune: „cred că suntem foarte norocoşi să putem face acest lucru cu 1.000 de oameni, pentru că muzica trebuie să fie savurată live. Faptul că avem 92 de ţări care ne urmăresc este un gest minunat faţă de orchestră şi faţă de muzică. Dar, fundamental, trebuie să existe un public, un public live. Şi cred că acest lucru este deja şi va fi foarte special în aceste vremuri dificile".

Pe scurt, nu este scenariul ideal, potrivit maestrului, pentru care cel mai important lucru este ca muzica să continue să răsune în celebra Sală de Aur din Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO