Revin cişmelele în Bucureşti: Primăria Capitalei vrea să facă o reţea de 50 de cişmele, iar jumătate vor fi lângă biserici

17 apr 2018 Autor: Nicolae Oprea

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să realizeze o „Reţea metropolitană de 50 cişmele publice”, cu o investiţie de peste un milion de lei. Dintre cele 50 de cişmele, jumătate vor fi amplasare la mai multe biserici din Bucureşti.

Primăria Capitalei are în proiect realizarea unei reţele de 50 de cişmele publice, potrivit unui proiect de hotârâre care va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţa de joi.

„În urma Campaniei <<Propune pentru Bucureşti>> a fost selecţionată şi propunerea de proiect <<Cişmele/ţâşnitori publice cu jet de apă în Bucureşti cu sistem de oprire apă simplu>>, proiect care urmează a fi implementat de către Direcţia Utilităţi Publice. Ca urmare a necesităţii dotării spaţiilor intens circulate pietonal cu cişmele publice de apă potabilă, ţinând cont de condiţiile climatice deosebite ale perioadelor de vară din ultimii ani, respectiv temperaturi care în timpul verii depăşesc în Municipiul Bucureşti +35 de grade Celsius la umbră şi peste +45 de grade la nivelul asfaltului, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de specialitate, a comandat operatorului sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Municipiul Buceşti, SC Apa Nova, întocmirea unui proiect tehnic a cărei aplicare să conducă la rezolvarea acesei problematici”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, urmare a realizării acestui proiect, au fost identificate 50 de locaţii (staţii RATB, spitale, biserici şi locuri unde se organizează evenimente publice) unde există condiţii tehnice pentru amplasarea acestor cişmele.

Cişmelele vor fi amplasate în zone precum Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Spitalul Fundeni, Spitalul Universitar sau Piaţa Mihail Kogălniceanu. De asemenea, jumătate dintre cele 50 de cişmele vor fi montate în perimetrul mai multor biserici din Capitală.
Potrivit proiectului, valoarea investiţiei, din bugetul PMB, va fi de 1.073.934 lei, cu tot cu TVA.

 
Cuvinte cheie:
PRIMĂRIE
, PROIECT
, FIREA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide