Eveniment

Revisal, softul angajaţilor, a avut 2.000 de modificări înainte să fie pus în aplicare. Compania care l-a produs primeşte câte 200 de sesizări pe zi

Revisal, softul angajaţilor, a avut 2.000 de modificări înainte să fie pus în aplicare. Compania care l-a produs primeşte câte 200 de sesizări pe zi

TeamNet International, compania care a dezvoltat Revisal, primeşte câte 200 de sesizări pe zi. Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

28.09.2011, 00:08 3698

Aplicaţia a stârnit numeroase nemulţumiri în rândul oame­nilor de HR, care spun că se blochează şi se şterg infor­maţiile introduse.

Reprezentanţii furnizorului de soluţii IT TeamNet International (parte a grupului Ase­soft), compania care a creat sistemul, şi cei ai Inspecţiei Muncii au venit cu explicaţii supli­mentare. Noul Revisal, în care vor fi trecuţi toţi cei 4,2 milioane de salariaţi până la finele lunii octombrie, nu permite firmelor să treacă decât funcţia actuală a angajaţilor, chiar dacă, de-a lungul timpului, ei au ocupat mai multe poziţii. Aceasta a fost doar una dintre nemulţumirile semnalate de managerii de HR vizavi de această aplicaţie.

Aplicaţia Revisal reprezintă o componentă a sistemului ReGES (Registrul General de Evi­denţă a Salariaţilor), dezvoltată de TeamNet şi disponibilă gratuit tuturor angaja­torilor din România, pentru întocmirea, actualizarea şi generarea registrului în format electronic.

"Anterior publicării noii versiuni a siste­mu­lui ReGES, compania noastră, împreună cu bene­ficiarul Inspecţia Muncii, a organizat două sesiuni de consultări publice, sesizările şi observaţiile primite în această perioadă (aproximativ 2.000) fiind implementate în versiunea finală a sistemului lansat la data de 15 august 2011. În continuare, prin intermediul departamentului de suport pus la dispoziţie de compania noastră sunt recepţionate şi analizate toate solicitările de îmbunătăţire", a explicat pentru ZF Anda Iosif, marketing manager în cadrul TeamNet International, o companie cu afaceri de 21 mil. euro anul trecut (în creştere cu 63% faţă de 2009) şi cu un profit de 1,6 mil. euro. Compania este deţinută de Sebastian Ghiţă.

Contractul dintre TeamNet şi Inspecţia Muncii pentru noul Revisal are o valoare de peste 165.000 de euro şi a fost semnat la finele lunii martie a acestui an.

"În privinţa problemelor semnalate de angajatori, prin departamentul de suport sunt preluate zilnic, prin e-mail şi telefon, în medie 200 de solicitări de asistenţă tehnică, rezolvate în aceeaşi zi sau în ziua următoare. De asemenea, pe măsură ce vor apărea noi modi­ficări legislative sau vor fi identificate probleme ale aplicaţiei, compania noastră va livra, conform contractului, noi versiuni care vor fi publicate de către Inspecţia Muncii pe site-ul www.inspectiamuncii.ro", a mai spus Iosif.

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii spun că în etapa de analiză necesară dezvoltării noului sistem informatic au avut loc mai multe consultări cu reprezentanţii angajatorilor, iar pe 15 iulie s-au publicat spre consultare pe site-ul Inspecţiei Muncii specificaţiile tehnice privind noul sistem informatic, pe baza cărora angajatorii au avut posibilitatea să transmită prin e-mail sugestii şi propuneri.

"În urma testelor interne şi ţinând cont de feedback-ul primit din partea angajatorilor, la data de 15.08.2011 s-a publicat pe site-ul www.inspectiamuncii.ro versiunea finală a aplicaţiei Revisal 5.0.6, utilizată şi în prezent", a spus Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii.

El a mai precizat că în versiunea nouă a aplica­ţiei se preiau, conform legii, doar con­tractele active din vechea aplicaţie în starea curentă la momentul preluării.

"Au fost destul de ciudate modificările aduse în noua aplicaţie, pentru că sunt câteva informaţii care există în contractele colective de muncă şi care trebuie trecute în noul sistem, însă cu răbdare se rezolvă. Nu pot să spun încă dacă versiunea nouă este mai bună decât cea precedentă", a spus Melinda Mathe, directorul de resurse umane al SNR Rulmenţi din Sibiu, filiala locală a grupului francez SNR Roule­ments, care are peste 650 de angajaţi.

Inspecţia Muncii spune însă că programul Revisal aduce facilităţi tehnice de bază pentru întocmirea şi transmiterea registrului electronic şi este destinat mai ale întreprinderilor mici şi mijlocii.

"În urma analizei efectuate, s-a constatat că marii angajatori utilizează aplicaţii proprii de salarizare şi resurse umane, aplicaţii informatice avansate, din care pot fi exportate datele aferente registrului electronic fără a mai fi necesară introducerea acestor date în aplicaţia Revisal. Ca urmare, Inspecţia Muncii a publicat specificaţiile tehnice ale fişierului care trebuie exportat din aplicaţiile proprii", a mai spus inspectorul general de stat din cadrul Inspecţiei Muncii.

O altă problemă cu care s-au confruntat angajatorii atunci când au instalat noua aplicaţie Revisal a fost aceea că nu putea fi folosită decât de pe un singur calculator. Reprezentanţii Inspecţiei Muncii spun însă că protecţia datelor introduse în Revisal se realizează prin operaţiile de salvare şi restaurare a bazei de date, angajatorul având în orice moment posibilitatea efectuării unor copii de siguranţă a datelor pe suport extern de stocare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO