Eveniment

Revista Business Magazin a premiat cele mai puternice zece femei din businessul românesc

Revista Business Magazin a premiat cele mai puternice zece femei din businessul românesc

Gala Business Magazin a adunat miercuri-seară la hotelul Radisson Blu din Bucureşti 200 dintre cele mai puternice femei din businessul românesc. Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

08.03.2013, 00:07 987

La evenimentul unde au participat câteva sute dintre cele mai importante femei din economia locală au fost premiate zece, respectiv Ioana Filipescu, managing director al Raiffeisen Investment România, Dana Cortina, directorul general al Porsche Inter Auto România, Denisa Mateescu, vice president affluent strategic solutions pentru regiunea HGEM la Mastercard Europe, Monica Iavorschi, directorul general al Arctic, Violeta Ciurel, preşedintele AXA Asigurări, Adina Pascu, directorul general al fabricii de la Timişoara a Procter & Gamble, Irina Socol, CEO şi preşedinte al Siveco România, Roxana Rasu, general managerul Sephora România, Cornelia Nicolae, country managerul Stefanel şi Manuela Nestor, partener coordonator la NNDKP.

Prezente la eveniment au fost femei care au pe mână afaceri de zeci, sute sau chiar miliarde de euro, care au în subordine sute sau chiar mii de angajaţi şi al căror renume a depăşit de multe ori graniţele ţării. Dacă pentru unele numele lor spune o întreagă poveste, pentru altele businessul vorbeşte. "Puterea nu exclude feminitatea", a confirmat şi Monica Iavorschi, directorul executiv al producătorului de electrocasnice Arctic, cu afaceri de peste 250 de milioane de euro anual.

Pe lângă laureate, multe alte personalităţi din lumea de business au fost prezente la Gala Woman in Power - între acestea, Doina Cepalis, proprietarul exportatorului Te-Rox Prod, Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour România, Andreea Paul, vicepreşedinte al PDL şi deputat în Comisia de buget-finanţe, actriţa Oana Pellea şi campioana olimpică şi mondială la gimnastică Andreea Răducanu.

"Ca femeie antreprenor, trebuie să schimbi preconcepţii şi să faci multă muncă de convingere. Eu nici nu sunt într-un domeniu feminin şi nici nu sunt în Bucureşti, aşa că fac eforturi mari să rămân în zona feminităţii. E greu să te impui, dar am reuşit cumva", susţine Doina Cepalis, proprietarul producătorului pentru export de huse şi centuri de siguranţă pentru scaunele auto destinate copiilor Te-Rox Prod.

Femeile-manager prezentate de Business Magazin în catalogul "200 cele mai puternice femei din business" au vârste cuprinse între 27 şi 77 de ani şi au o experienţă în business ce variază de doar câţiva ani la o viaţă, viaţă în care au reuşit să construiască businessuri solide, care au supravieţuit crizei, ba mai mult, au reuşit să şi crească şi să rămână profitabile.

Gala Woman in Power a Business Magazin a fost organizată cu sprijinul Class Living, Ţiriac Auto, Cronotime International, La Perla şi Brands International.

În cadrul evenimentului, echipa Business Magazin a lansat catalogul "200 cele mai puternice femei din business", ediţia a II-a, disponibil pe piaţă începând de luni, 11 martie 2013. "Nu ne-am dorit şi nici n-am realizat un clasament. Am prezentat 200 de femei care au reuşit să inventeze, să creeze afaceri sau să conducă businessuri de sute de milioane sau chiar miliarde de euro. Le-am ales pentru evoluţiile în carieră, pentru numărul zerourilor din cifra de afaceri a companiilor pe care le conduc sau pentru renumele pe care l-au construit de-a lungul anilor", scrie Ioana Mihai, senior editor al revistei Business Magazin, în argumentul care prefaţează catalogul "200 cele mai puternice femei din business".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO