Eveniment

Revolta pe stadion cu bilanţ incredibil: 174 de morţi şi 180 de răniţi până acum

Revolta pe stadion cu bilanţ incredibil: 174 de morţi...

Autor: Cosmin Pirv

02.10.2022, 15:00 2009

Cel puţin 174 de persoane au fost ucise şi 180 rănite în urma unei revolte izbucnite pe un stadion din Indonezia, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor, infomează Reuters.

Suporterii echipei gazdă Arema FC care pierdea în faţa rivalei Persebaya Surabaya au invadat terenul de fotbal sâmbătă seara, iar poliţiştii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situaţia, a declarat reporterilor şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta.

„Totul devenise anarhic. Au început să atace ofiţerii, au avariat maşini”, a declarat Nico, adăugând că îmbulzeala s-a produs atunci când fanii au fugit spre o poartă de ieşire.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat că autorităţile trebuie să evalueze temeinic securitatea la meciuri, adăugând că speră ca aceasta să fie „ultima tragedie din fotbal în această naţiune”.

Acesta a cerut Federaţiei de Fotbal din Indonezia să suspende toate meciurile din prima ligă până la finalizarea anchetei.

În urma noului bilanţ, dezastrul de pe stadionul din Indonezia pare să fie cel mai grav din 1964, când 328 de persoane au fost murit în timpul meciului Peru-Argentina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO