• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
Eveniment

Revolta unui medic: Ne dorim respectul cuvenit, este uşor să arunci cu noroi într-o profesie nobilă

Revolta unui medic: Ne dorim respectul cuvenit, este uşor să arunci cu noroi într-o profesie nobilă

Autor: Petru Mazilu

15.01.2022, 11:17 160

Medicul Amin Zahra le solicită oamenilor să respecte profesiiile. Ne dorim respectul cuvenit, să nu fim arătaţi cu degetul, atunci când cineva din breaslă greşeşte, spune Zahra.

Mesajul publicat pe Facebook nu se referă doar la medici, ci şi la alte profesii.

„Am ajuns la concluzia că sunt foarte mulţi “specialişti”! Doar că aceştia sunt doar “speciali”…Le ştiu pe toate, de la cum trebuie aplicate legile, la medicină! Aruncă cu cuvinte grele, fără regrete!…Poliţiştii ne calcă cu maşinile, medicii ne omoară prin spitale!” Cât de uşor este să arunci cu noroi într-o profesie nobilă, unde aceşti oameni şi-au sacrificat ani din viaţă pentru a ajunge unde au ajuns şi se lovesc pe parcursul carierei, de aceşti “specialişti”, susţine Amin Zahra.

Medicul vorbeşte despre problemele cu care se confruntă specialiştii din România la locul de muncă.

„Din păcate nu ne lovim doar de criticile lor, ne lovim şi de lipsurile de la locul de muncă…Lipsa aparatelor, a medicamentelor, a echipamentelor, mai pe scurt lipsa condiţiilor decente, aşa cum ar trebui să fie normal! Este frustrant să ceri diverse materiale şi să nu le primeşti, să fii nevoit să lucrez cu ce ai! Suntem acuzaţi că o facem pentru bani că suntem bine plătiţi. Vreau să vă spun că un medic rezident din anul V, câştigă într-o gardă din timpul săptămânii 24 de RON pe oră şi acest om, munceşte cât pentru 4-5 oameni, pentru că este un deficit mare de personal medical, dar dacă doreşti să te angajezi, să îţi cauţi post într-un spital de stat acestea, NU există!”, spune Zahra.

Medicul Amin Zahra le cere oamenilor să acorde respect profesiilor şi să nu generalizeze.

„Ne dorim respectul cuvenit, să nu fim arătaţi cu degetul, atunci când cineva din breaslă greşeşte, pentru că nu putem să generalizam şi să aruncăm cu noroi în nişte oameni care sunt dedicaţi trup şi suflet şi fac tot ce pot la locul de muncă doar cu ce au, indiferent de profesie… Medic, poliţist, profesor!”, este concluzia lui Amin Zahra.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142