Eveniment

Rezultatul politicilor lui Trump: Cel mai mic copil separat de părinţi la graniţa dintre SUA şi Mexic este un bebeluş român

Rezultatul politicilor lui Trump: Cel mai mic copil...

Autor: Teodora Marinescu

17.06.2019, 13:09 333

Cel mai mic copil care a fost separat de părinţii săi la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, din cauza politicilor imigraţioniste, este Constantin Mutu, un bebeluş român în vârstă de patru luni, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

Copilul a fost separat de părinţii săi, Vasile şi Florentina Mutu, iar tatăl acestuia se afla în custodia autorităţilor din Pearsall, statul Texas.

Constantin Mutu este cel mai mic din miile de copii care au fost separaţi de politicile imigraţioniste impuse de preşedintele american Donald Trump. Numărul familiilor afectat nu este cunoscut.

Guvernul Statelor Unite nu a comunicat încă familiei Mutu motivul pentru care fiul lor a fost luat de lângă ei, iar oficialii din cadrul Departamentului de Securitate Naţională au refuzat să dea declaraţii cu privire la poveste.

Constantin Mutu a fost plasat într-o familie adoptivă din Michigan. Părinţii nu au avut voie să îl viziteze timp de câteva luni, iar tatăl acestuia a fost evaluat psihic pentru că nu se putea opri din plâns, în timp ce mama sa a fost internată cu hipertensiune.

Vasile şi Florentina Mutu fac parte din minoritatea romă şi au imigrat din România în Mexic în anul 2018.eveeve

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO