Eveniment

Riscul de recesiune în Europa se întoarce

Riscul de recesiune în Europa se întoarce

Autor: Mircea Nica

26.06.2019, 00:00 705

Optimismul stocului de săptămâna trecută poate avea un timp scurt, deoarece investitorii se îndreaptă către un sezon de câştiguri care pare să ofere mai multe veşti proaste decât bune, conform Bloomberg.

Ritmul scăderii profitului este depăşirea actualizărilor cu cel mai mare nivel din ianuarie, potrivit indicelui revizuirilor câştigurilor Citigroup pentru Europa Continentală, care reprezintă o ameninţare la adunarea de capital din această lună impulsionat de comentariile băncii centrale.

Strategiştii Sanford C. Bernstein au afirmat luni că, deşi recesiunea globală a câştigurilor salariale nu este scenariul de bază al acestora, există o posibilitate reală a Europei în contextul incertitudinii politice şi al războiului comercial. Economia din zona euro a înregistrat semne de stabilizare în luna iunie pe fondul îmbunătăţirii datelor de fabricaţie din Germania şi Franţa, dar există o preocupare tot mai mare că restul regiunii se apropie de stagnare. 

„Daunele cauzate de războiul comercial vor fi probabil văzute cel mai clar în Europa, care este extrem de dependentă de comerţul mondial şi capex, cele două componente ale creşterii globale, care sunt falimentare“, a declarat Karen Ward, strategist principal pentru EMEA la JPMorgan Asset Management.

Bunurile bancare şi de capital tind să aibă o performanţă scăzută în timpul recesiunii câştigurilor salariale, în opinia lui Bernstein, în timp ce capsele de consum şi serviciile de îngrijire a sănătăţii au o experienţă puternică şi consistentă ca o acoperire în astfel de momente. Stocurile de energie ar trebui să fie mai rezistente, datorită dividendelor şi bilanţurilor ridicate, au declarat strategiştii conduşi de Inigo Fraser-Jenkins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO