Eveniment

Robert Rekers, Banca Transilvania: România m-a ajutat să văd totul cu alţi ochi

Robert Rekers, Banca Transilvania: România m-a ajutat să văd totul cu alţi ochi
22.11.2011, 00:00 685

"Sunt în România de 13 ani şi, dacă mă gândesc bine, este ţara în care am trăit cel mai mult, după Olanda. Am lucrat şi în alte ţări, pe continente diferite, dar am rămas mult mai puţin. Cred că acest lucru spune totul despre ataşamentul meu pentru România.

Au fost multe lucruri care m-au atras aici. În primul rând, prin poziţia pe care o am în cadrul Băncii Transilvania mi s-au deschis noi oportunităţi în carieră. Până în 2002, când am venit la BT, eram obişnuit cu un alt mod de a face banking: strategia era coordonată din străinătate, iar abordarea mai puţin antreprenorială. La Banca Transilvania, fiind bancă românească, mişcăm lucrurile mai rapid, totul este mai flexibil. Tot ceea ce înseamnă acum BT - poveste de succes, a treia bancă din sistemul bancar autohton, profit şi rezultate, echipă, peste 1,5 milioane de clienţi, linii de business etc. - are legătură directă cu mediul în care banca a fost creată şi în care a crescut: Transilvania, România.

Pe de altă parte, România are noroc cu natura variată, peisajele sale de vis, locurile care merită văzute, în toată ţara. În plus, admir spiritul latin de aici, felul în care românii trec peste situaţii şi perioade mai puţin confortabile.

România, alături de celelalte ţări în care am trăit m-au ajutat nu doar să descopăr locuri şi mentalităţi noi, ci mai ales să văd totul cu alţi ochi."

Campanie ZF şi Gândul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO