Eveniment

Robert Şova, preşedintele CECCAR. Fraudele din companii fac loc unei noi profesii: expertul contabil criminalist. Dacă managementul City Insurance ar fi vrut un astfel de serviciu, nu s-ar fi ajuns aici

Robert Şova, preşedintele CECCAR -  Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România: Când a fost cazul Wirecard în Germania, s-au luat măsuri şi s-au făcut publice. La noi nu s-a discutat nimic public, totul s-a băgat sub masă. Problema este că rezultatul ne afectează pe toţi cei care avem maşini, pentru că am contribuit, prin asigurări, la acel fond de garantare a asiguraţilor care a fost devalizat cu City Insurance. Dacă managementul City Insurance avea interesul de a identifica frauda, un serviciu de contabilitate criminalistică ar fi fost foarte util şi cu sigruanţă ar fi detectat neregulile.

Robert Şova, preşedintele CECCAR - Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România: Când a fost cazul Wirecard în Germania, s-au luat măsuri şi s-au făcut publice. La noi nu s-a discutat nimic public, totul s-a băgat sub masă. Problema este că rezultatul ne afectează pe toţi cei care avem maşini, pentru că am contribuit, prin asigurări, la acel fond de garantare a asiguraţilor care a fost devalizat cu City Insurance. Dacă managementul City Insurance avea interesul de a identifica frauda, un serviciu de contabilitate criminalistică ar fi fost foarte util şi cu sigruanţă ar fi detectat neregulile.

Autor: Adelina Mihai

09.10.2022, 11:01 684

Folosirea banilor sau a bunurilor companiei în scop personal, cosmetizarea situaţiilor financiare în mod voit şi corupţia sunt principalele metode de fraudă din business, iar rafinarea metodelor de furt a condus şi la apariţia unei noi profesii în România: contabilul criminalist.

„Contabilitatea crimi­nalis­tică este contabil­itatea care se ocupă cu asigu­rarea securităţii busi­nes­sului, a patrimoniului businessului, prin activitatea de detecţie, investigaţie şi prevenţie. Ea nu se ocupă cu partea de conformare şi de consiliere“, a spus Robert Şova, preşedintele CECCAR -  Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Deturnarea activelor companiei, dena­tu­­rarea situaţiilor financiare şi corupţia sunt prin­cipalele modalităţi de fraudă întâlnite în companii la nivel internaţional, dar şi în Ro­mânia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO